Inge Rovers

Ik ben Inge Rovers, werk in de gezondheidszorg en woon in Lelystad. Na 8 jaar zelf yogales te hebben gehad werd het me steeds helderder welke positieve effecten van yoga op mijn leven had. Ik besloot ik dat ik dit verder wilde ontwikkelen om t uiteindelijk door te kunnen geven aan anderen.

In 2009 heb besloten om zelf de yogadocenten opleiding te gaan doen. Alles werd anders, het bracht een enorme positieve ommekeer in mijn bestaan. En nu geniet ik er nog steeds van . Wat is er nu heerlijker dan mee te maken dat ook anderen baat hebben bij Dru Yoga in hun dagelijkse leven? Ik zie mijn cursisten veranderen van houding , in aandacht, rust en motivatie om zichzelf te helen door yoga. Sommigen gaan zelfs ook de Dru yoga opleiding of een andere yogaopleiding volgen en worden prachtige docenten..

In  2014 heb ik het diploma Dru meditatiedocent gehaald. Ik voeg nu regelmatig meditatieles toe aan een reguliere yogales. Door mijn GGZ verpleegkundige achtergrond en mijn huidige werk als casemanager dementie ben ik gewend om om te gaan met diverse psychische en fysieke klachten.

Hoe het begon. In 2011 ben ik gestart in een kamer in mijn huis , in 2015 verbouwde ik de garage tot een prachtige yogaruimte waar ik tot juni van 2019 les gegeven heb. Sinds 2019 is er een hele fijne nieuwe yoga ruimte in de tuin van ons nieuwe huis in de Hollandse Hout.
Volgens mijn cursisten is deze ruimte oh zo rustgevend, midden in t groen en omgeven door bloemen, geluiden uit de natuur en stilte.
In 2020 2021 zijn de fysieke yogalessen vanwege corona even on hold gezet. Er zijn enkele digitale lessen geweest echter dit sloot niet geheel aan bij de behoefte van mijn cursisten dus even gestopt.
in de yogaruimte hebben tijdelijk ook nog even mensen uit Oekraine gewoond.
Nu voor het lesseizoen 2023-2024 kan ik gelukkig weer opstarten met 2 avonden les.

Dru yoga
Na zelf diverse vormen van yoga te hebben ervaren kwam ik in 2000 in aanraking met Dru Yoga. Dit voelde direct heel anders en sprak mij aan vanwege het vloeiende karakter ervan, de beweging, het ongedwongene en doordat er vanuit de beweging naar de stilte wordt toegewerkt…De energetische werking..

Dru Yoga, de Yoga van het Hart. Dru yoga stimuleert de compassie voor jezelf en dat maakt dat jij ook meer liefdevol naar anderen kan zijn.

Dru Yoga is niet statisch maar maakt namelijk gebruik van de kracht van verschillende opeenvolgende bewegingen, de zogenaamde EBR’s (energie block releases) en diverse Sequenties (bewegingsreeksen). Door deze bewegingsreeksen op een speciale manier uit te voeren, kan je ervaren dat je de spanningen in je lichaam gewoon oplossen. Deze reeksen werken niet alleen op je lichaam door maar zijn ook zo krachtig dat ze een positieve invloed hebben op je gedachten en emoties. Je kan je wat rustiger en meer in balans gaan voelen. En na een tijdje kan ook ervaren dat het je milder en vol compassie maakt t.o.v. jezelf en je omgeving.

Houding verbeteren
Het is belangrijk dat je houding zo optimaal mogelijk is, hierdoor kan alles wat vast kan zitten weer gaan stromen. Dru Yoga  geeft je fysieke en mentale kracht zodat je beter om kan gaan met de stress uit je omgeving.

Dru Yoga is er voor iedereen. Of je nu jong of oud bent, een beperking hebt of lichamelijk gezond bent, er is altijd wel een manier te vinden waarop je deel kan nemen aan een yogales en ik wil je daar graag in ondersteunen.

Wat geeft t mij om les te kunnen geven;
Het is zo heerlijk om te ervaren wanneer iedereen na afloop van een les heerlijk ontspannen naar huis gaat.  En weer voldoende energie heeft om de week aan te kunnen.

Heb je een druk leven en wil je wat meer rust en evenwicht, wil je je gezonder voelen en ook je eigen kracht voelen, ervaar dan eens wat yoga voor je kan betekenen.

Hartelijke groet en een fijne dag

Inge Rovers